Cardio training

Cardio training kun je grofweg opdelen in twee methoden: afvallen of conditie verbetering. Beide methoden gaan hand in hand met elkaar. Iemand die veel aan cardio doet en afvalt bouwt daarnaast ook een betere conditie op, en vice versa. Cardio training heeft dus meerdere voordelen voor je lichaam.

Cardio training op allerlei manieren

Er zijn meerdere manieren om af te vallen en om een betere conditie te krijgen. Je kunt ervoor kiezen buiten in de natuur een flink stuk te gaan joggen, maar je kunt natuurlijk ook de sportschool opzoeken. De meeste sportscholen zijn over algemeen voorzien van crosstrainers, loopbanden, fietsen en roeitrainers. Deze apparaten zijn voorzien van verschillende handige opties die het afvallen of het verbeteren van conditie makkelijker realiseerbaar maken. Op basis van wat je wilt bereiken kun je bijvoorbeeld zelf instellen of je een interval of fat burn training wilt doen. Daarnaast meet een cardio apparaat als een crosstrainer of fiets onder andere je hartslag en calorieverbruik.

Naast de individuele vormen van fitness bieden de meeste sportscholen ook nog groepslessen aan waarbij conditie en/of cardio training centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan spinning.  

Cardio training en voeding

Een goede conditie en met name afvallen bereik je niet alleen door je uit te sloven in de sportschool. Voeding is een andere factor die hier een belangrijke rol in speelt.

Thuis aan cardio training doen?

Je kunt natuurlijk ook cardio apparatuur aanschaffen voor in je eigen huis. De apparatuur hiervoor mag wat kosten, maar kan op termijn voordeliger zijn dan wanneer je een abonnement afsluit bij een sportschool. Op fitnessweert.nl staan verschillende webshops die cardio apparatuur aanbieden.