Omega-3 visolie

Omega-3 visolie is een populair voedingssupplement. Niet alleen onder fitnessers, maar ook onder andere mensen. Lees hieronder meer over omega-3 in het algemeen en als supplement.

Wat is omega-3?

Omega-3 bevat de essentiële vetzuren EPA en DHA. Dit zijn vetzuren die ons lichaam zelf niet aan kan maken, maar wel nodig heeft. We moeten dus een andere manier zien te vinden om deze vetzuren alsnog binnen te krijgen.

Waar zit omega-3 in?

Om alsnog voldoende omega-3 binnen te krijgen halen we deze voedingsstof uit onze voeding. Echter, omega-3 zit lang niet in elk product. Maar waar zit het dan wel in? Omega-3 is te verkrijgen uit verschillende dierlijke en plantaardige producten. Dierlijke producten die rijk zijn aan omega-3 zijn vooral vette vissoorten. Denk hierbij onder andere aan zalm, haring, tonijn, makreel en forel. Noten en zaden zijn voorbeelden van voeding die plantaardige varianten van omega-3 bevatten.

Waarom omega-3 visolie supplementen?

Aangezien we omega-3 vaak maar in beperkte mate uit onze voeding halen zijn omega-3 voedingssupplementen erg populair. Deze supplementen zijn zowel in vloeibare als in vaste (pillen en capsules) vorm te verkrijgen bij verschillende online aanbieders. Voor een paar euro kom je op het internet al capsules tegen waarmee je één of meerdere maanden mee vooruit kunt. Er zijn ook duurdere varianten. Hierin zit doorgaans een hogere concentratie EPA en DHA. Lees zelf de bijsluiter om hier achter te komen.